[mc4wp_form id="5389"]

Zapečene lignje s krumpirom i maslinama

U svibnju 2019. stigle su nove fotke, a u nastavku pogledajte stari tekst iz – wow – 2013. godine!

Znam da ponekad djelujem kao da sam otkrila Ameriku. Ono kad me neko jelo skroz oduševi pa ne znam na koji bih način opisala koliko je meni to fino/lako/lijepo/superduperfenomenalno. Eh pa… došli smo do još jednog takvog jela, ali potrudit ću se izbjeći superlative :)

Puno ljudi petkom jede lignje. Svaki petak. Pohane ili pržene lignje. S prženim krumpirićima. Fino! Ali teško, masno, loše za naše zdravlje (ovdje mi se opet uključio onaj zdravi filter kojeg skroz zanemarim kad pričamo o kolačima). Ja ih ne volim tako kamuflirane.

Cijeli život jedem lignje, punjene ili na žaru, te su mi omiljene. Mama je prije par godina počela raditi pečene lignje s krumpirom koje obožavam. A moja novootkrivena ljubav prema crnim maslinama nagnala me da malo obogatim mamin osnovni recept.

Nekako imam osjećaj da bi se ovdje još svašta dalo ubaciti, ali da nije potrebno jer ovo je jelo savršeno samo po sebi. Pravi, mediteranski okus, lignje dolaze do izražaja, krumpir je sočan, masline su slane, ‘toć’ je prekrasan, pogotovo u kombinaciji s bijelim kruhom… Divota i krasota – i neću ništa više mijenjati u ovom receptu :)

Ove količine koje su navedene su za dvije osobe. Možda će vam se činiti puno, i meni se činilo, ali kad počnete jesti vidjet ćete kako to samo nestaje… Vjerujte mi, ako kuhate za više ljudi, radite duplo :)

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

9 Comments
  • J e l e n a
    16 svibnja, 2013

    Da znaš da su lignje iz rerne moje omiljno jelo u poslednje vreme. Mnoooogo dobra stvar. Radim ih malo drugačije, samo narežem krompir /ne kuvam ga) i stavim cele lignje preko (moje su manje), crni luk, beli, peršun i vino i tako pečem. Najviše volim taj saftić koji se skupi a što se mene tiče mogu i na tom krompiru pijanom živeti sa mirisom mora. Božanstveno jelo.

  • Nela
    16 svibnja, 2013

    I ja cu isprobati:)

  • Ja u kuhinji...
    16 svibnja, 2013

    Savršeno, moram što pre isprobati…

  • Lahorka
    29 listopada, 2021

    Apsolutno sam uživala ❤️