[mc4wp_form id="5389"]

Rustikalni kolač od krušaka i kupina

Ono kad mama dolazi na ručak pa imaš razlog speći starinski voćni kolač, mirisan i mekan, s pokojim iznenađenjem… A onda mama dođe i donese svoju – najfiniju na svijetu – pitu od kiselih jabuka u kojoj je punjenje tri puta deblje od tijesta. Pa zaboraviš da si uopće spekla kolač i baciš se na pitu koja se topi u ustima. Neprocjenjivo :)

Tako dobar osjećaj. Kad smo već kod dobrog i zdravog – mislim da se moja percepcija zdravog života razlikuje od percepcije drugih ljudi. Kad kažem da živim zdravo mislim da sam sretna, aktivna (u kojem god smislu me usrećuje), okružena ljudima koje volim, zdrava i da jedem hranu koja mi daje energiju i osjećaj zadovoljstva – hranu spremljenu kod kuće, od sastojaka koji su mi dostupni, ukusnu i svježu. I zato, recimo, kolače ne smatram nezdravom hranom, posebice one koji mirišu na dom, a pripremljeni su od domaćeg voća i šaćice ljubavi. Uvijek guštam u njima. Mamina pita od jabuka ili štrudla od trešanja su klasici koji se ne propuštaju (nagovaram mamu na gostujući post sa štrudlom). I ja stvaram neke svoje klasike, kolače i recepte koje ću s veseljem pripremati i za svoju obitelj, malu, veliku, kakva god da ona je i bit će.
Ovaj kolač možda postane jedan od mojih klasika. Osnovni recept sam pronašla u jednom starom broju časopisa BBC Good food i prilagodila ga svojem ukusu i željama. Dodala sam limun, kruške, malo iznivelirala količine – i dobila prekrasan, rustikalni kolač koji se sviđa svima koji su ga probali. Pa tako i mami :) Jedan jako zdravi kolač – u mojem smislu te riječi!

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

10 Comments