[mc4wp_form id="5389"]

Čokoladni keksi sa slanim karamelom by Donna Hay

 Od kada sam objavila fotografiju ovih keksića na svojoj Facebook stranici dobivam stvarno puno molbi da objavim recept što prije. I s pravom – jer ovi keksi su nešto fantastično.

Naravno, ako volite puno čokolade, karamel, teške, masne i zasitne deserte koji ispune usta okusom. Možda nisu baš idealni za ljetno doba jer su zaista ‘konkretni’ – ali opet, zar je ikad krivo vrijeme za čokoladu i karamel? 

Kako sam došla do njih? Već neko vrijeme zapravo imam strašnu želju napraviti nešto s karamelom, a da po mogućnosti sadrži i čokoladu i kikiriki – zapravo mi se jede Snickers ali ga ne želim kupiti u dućanu (postala sam pomalo snobovski nastrojena prema industrijskim slatkišima jer znam da za manje novaca i jako brzo mogu sama spremiti nešto finije – a bar znam što sam stavila unutra). Nazovimo to trudničkim željama. No – nikako! A onda su se pojavili oni…

Donnu Hay pratim na Facebooku i instagramu. Već sam isprobala neke njezine recepte i uvijek sam bila zadovoljna, a poprilično slinim i nad kuhinjskim rekvizitima koje prodaje u svom shopu. Čim je objavila ovaj recept znala sam da ga moram isprobati. Odmah. Sad. Što mi fali? Čokolada! OK, brzo u dućan, nema veze što je vruće. Ne treba mi šminka. Tko šiša frizuru? Pa što ako mi je trenirka malo prljava… Recite mi da niste imali takvih trenutaka… (imam prijateljicu koja je u stanju u piđami sjesti u auto i voziti se u McDonald’s – tako da znam da takvi kao ja postoje). Čokolada nabavljena, recept prepolovljen (nećemo pretjerivati), za 20 minuta keksi pečeni, karamel skuhan :) Imala sam malu dvojbu, priznajem, oko te soli – pa sam isprobala verziju sa i bez i vjerujte mi, želite malo posoliti karamel. Baš daje odličan štih i fantastično naglašava okuse. 

Što još, što još… Ništa, to je sve, ne trebam više pisati – probajte kekse i budite sretni što postoji Donna Hay. Ja jesam :) 

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

20 Comments
  • tamara
    23 lipnja, 2014

    Prekrasno izgledaju.sutra isprobavam

  • Milica
    24 lipnja, 2014

    A joj, divno ti je ovo… Baš da čovjeka natjera da odmah ispretresa sve fioke i malo se utješi! :D Divne su i fotkice, a keksići su ti baš dobro ispali! :)

  • Jelena
    27 lipnja, 2014

    Super su keksići, hoću da ih napravim ali u popisu za keksiće ne piše koliko ide šećera a u postupku izrade piše jaj, šećer i vanilu miksati… Hvala u napred

  • luca
    28 studenoga, 2014

    Pravila sam keksice ispalo mi ih je hrpa od ove smjese,ali kod karamela mi je maslac zavrsio na vrhu gdje sam pogrijesila?

  • luca
    29 studenoga, 2014

    Da,haha,ispricavam se na krivom izrazu..mijesala sam dok se nije ujedinilo,al nije bilo ukusno,a keksici usu bili puno puno tamniji od Vasih,nisu bas bili uspjesni :(

    • luca
      29 studenoga, 2014

      I smjesa je bila jako gusta,nisam trebala cekati da se zgusne

      • Mozda ste stavili jaku cokoladu ili manje jaje… Ne znam sto bibdrugo bilo razlog osim pogreske u mjerama :-/
        Sto se karamela tice, mozda je zagorio ili bio premalo kuhan, tada nije ukusan… Zaista ne znam, evo nitko se jos nije zalio, a i meni svaki put uspiju po ovom receptu… Zao mi je :(

        • luca
          29 studenoga, 2014

          Vjerovatno sam premalo kuhala,probam opet pa javim rezultate,(pojeli su se oni svakako) Odlican Vam je blog

        • Drago mi je da ne odustajete :) I hvala na komplimentu! Citamo se!

  • Danijela
    2 prosinca, 2014

    Keksi su odlični! Nisu prvi koje sam radila po vašem receptu.Mene su oduševili. Jedina izmjena koju sam napravila, stavila sam mascarpone umjesto slatkog vrhnja (jer sam jedino to imala u hladnjaku: )), malo me brinulo, ali odlično je ispalo. Hvala za recept (E) :)

  • Cleo
    29 prosinca, 2014

    Malo gledam recept na stranici Donna Hay i tamo se ne spominje karamel već kikiriki putar. Što mi se i čini boljom kombinacijom (tipa snickers :) ). No probati ću vaš prijedlog iako me buni omjer brašna i šećera, zar stvarno ide više šećera od brašna (a tako je i u originalu) ???

  • Tanja
    11 listopada, 2020

    Odlično, ali preslatka, stavila sam 50 g šećera i preslatka su mi, još karamel i bit će to bomba. Jel bi mogli bez šećera?

    • Matejka_Like Chocolate
      11 listopada, 2020

      A ne možete očekivati od keksa s karamelom da ne budu slatki Šećer ima važnu ulogu u teksturi tako da ga ja ne buh micala, radije stavite jače tamnu čokoladu koja nije slatka