[mc4wp_form id="5389"]

Buhtle. Baš kao nekad.

Obožavam buhtle! One su sastavni dio mog djetinjstva, onaj miris koji me podsjeća na baku i njezinu toplu kuhinju. One su sastavni dio i mog odraslog života jer, iz nekog razloga, svaki puta kad idem negdje autom na put dulji od 30 min imam želju za buhtlom – pa stanem u pekari i kupim si. Cimer već zna. Ako idemo na put ne doručkujemo nego kupujemo buhtle u pekari. Zapravo ne znam kad i zašto je to počelo, ali zadržalo se. Ovaj puta sam ih pekla sama. Rijetko ih pečem, kao i većinu jela koja zahtijevaju malo dužu pripremu.

Sada kad sam vidjela koliko je Neva uživala u njima svakako ću ih napraviti češće. Onako, za subotnji obiteljski doručak.

Neva obožava jesti, da pokucam u drvo. Trudimo se da jede zdravo, obožava voće i povrće, jede žitarice barem dva puta dnevno, voli meso, a riba joj je omiljeno jelo. Svaki dan jede svježe kuhanu hranu i mrmlja (doslovno proizvodi neki mrmmmmrmmmmlj zvuk) od finoće. No mislim da nije dobro robovati ekstremima pa joj tako ponekad, kad i mi jedemo, damo kolačić ili neku slanu grickalicu i ona u tome uživa. Kako da odemo na rođendan na kojem svi jedu tortu, a da ona gleda sa strane? Zato Neva jede i mamine buhtle. Želim da i ona ima mirise i okuse koje će vezati uz mamu i djetinjstvo jer meni su oni predivni okidač za još ljepša sjećanja.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

12 Comments
  • Vlatka_Nešto slatko
    14 listopada, 2015

    Mmmmmm…..odavno ih nisam jela, sad kad ih gledam sline mi cure! :) I mene takvi klasični dizani kolači uvijek nekako vrate u djetinjstvo. Super izgledaju :)

  • Ivana
    23 listopada, 2015

    Molim te, koliko grama kvasca ide, sumnjam da su iste vrećice ovde i kod vas :/
    Hvala

    • 7 g je vrecica ;)

    • Martina
      2 veljače, 2020

      Pozdrav, ovo je najbolji recept za buhtle, moj dečko ih obožava ali molim te jednu pomoć. Pravila sam ih puno puta, ali nikad bas nikad mi se tjesto nije udvostručilo, tj jedva da mi se je diglo.. Buhtle su fenomenalne bez obzira na to, ali nisu tako ljepe velike kao tvoje.. Neznam u čenu je problem, dali treba bas neko posebno meko brašno? Stvarno se potrudim svaki put pažljivo napravit tjesto ali uvjek isti rezultat

      • Matejka_Like Chocolate
        3 veljače, 2020

        Hvala puno na lijepim riječima, drago mi je da vam se sviđaju :) Što se tiče dizanja, brašno ide klasično glatko no ako uvijek radite s istim – pokušajte neku drugu marku. Također, možda ne mijesite dovoljno dugo ili nešto ne štima s kvascem (sumnjam jer se onda ne bi digle uopće). U svakom slučaju, trebalo bi se udvostručiti.

        • Martina
          9 veljače, 2020

          Hvala ti puno na odgovoru :) obožavam tvoj blog

  • petraaa
    6 siječnja, 2017

    Prvi put sam ih napravila i prefine su! Hvala na receptu :)

  • Bocconcino
    7 svibnja, 2020

    Ovo je bio prvi recept koji sam isprobala s ovog bloga i toliko me oduševio da sam ih isprobala još more! Mirisne divne mekane buhtle. Instant podignu raspoloženje. Hvala na receptu!

  • Antonia
    1 srpnja, 2020

    Bok, treba li tijesto biti ljepljivo ili bolje da nadodamo jos brasna?

    • Matejka_Like Chocolate
      1 srpnja, 2020

      Ne treba biti ljepljivo, ali bi trebalo biti mekano i podatno. Polušajte ostati u ovim okvirima količina brašna ili malo iznad da tijesto ne bi postalo pretvrdo.