[mc4wp_form id="5389"]

[VIDEO] Lisnato s jagodama i krem sirom – na tri načina

YouTube video player

Pišem blog već tri i pol godine i ovo je moj prvi recept s lisnatim tijestom. Kad bolje razmislim, zaista, nisam ga niti kupila već toliko dugo… Jako ga volim, da ne biste mislili, sve je finije s lisnatim tijestom, ali jednostavno imam naviku raditi kolače od nule. No, kako onda opravdavam kore za savijače? Nikako :)

No i ovo se može od nule. Naravno da postoji i recept za izradu domaćeg lisnatog tijesta, no kako Jamie Oliver kaže: ‘Ako imate vremena za to raditi (a to vam nije posao), onda imate previše vremena’ :D Polovično se slažem jer izrada lisnatog tijesta je zaista dugotrajna, a kupovno je zbilja fino – ali to vrijedi za mnogo drugih stvari kojima se mi fanatici bavimo…

Ovaj puta sam isti recept odlučila prikazati na tri načina, u tri stupnja zahtjevnosti i dekorativnosti. Od lijepih cvjetića preko jednostavnih pravokutnika do malo složenije ali efektne pletenice. No svi su jednako fini i jednako će se brzo pojesti :)

Recept koji ovdje donosim je polovičan jer ne opisuje detaljno postupak slaganja (to bi bilo dugačko) – no zato možete sve to vidjeti u videu gdje je jasno prikazan proces izrade svakog od tri načina posluživanja. Nisam vas ni pitala, kako vam se sviđaju moji filmići? Trep trep :)

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
  • mariposa
    24 svibnja, 2016

    pozdrav, zanima me koji ste krem sir koristili? :)

    • Matejka_likechocolate
      24 svibnja, 2016

      Koristila sam Vindijin, mislim da se zove Vivis :)

      • mariposa
        27 svibnja, 2016

        fala na odg :)