[mc4wp_form id="5389"]

Kruščići/muffini od dizanog tijesta sa začinima i češnjakom

Nakon što je nekoliko vas isprobalo moj kruh sa začinima i poslalo mi jako pozitivne komentare, odlučila sam napraviti i varijaciju na taj recept u obliku malih peciva. Ovi kruščići su zapravo varijacija na tzv. pull-apart bread koji su vani popularni, a rade se tako da se spajaju individualni komadi tijesta, posebno obrađeni, koji se onda nakon pečenja lako odvoje u komade. I budu jako fini i aromatični. 

Kad pogledate sastojke, bit će vam jasno da ovo nije obično pecivo i da su okusi stvarno komplementarni – parmezan, češnjak, origano… Gnjavaža je čekati tijesto da se digne, no ovo je dosta podatno i brzo reagira pa ih lijepo umijesite ujutro nakon buženja i spremni su za ručak. Držite ih zamotane u krpu ili u vrećicu kako bi duže ostali svježi – iako to čak nije ni potrebno jer će ionako brzo nestati :)

p.s. Možda bi dobra ideja bila u svaku kuglicu zamotati malo sira? :)

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
  • Ivana
    13 listopada, 2021

    Večeras pečeni i maloprije zapakirani dečkima za školu za Dane kruha. Mislila sam da ću im spakirati više (svaki je dobio 4 kruščića), ali suprug i ja nismo mogli odoljeti mirisu i smazali smo svaki po dva komada dok su još bili topli… Miris koji se širio dok su se pekli je nezamislivo divan… Ja sam za 100-injak grama povećala količinu brašna u nadi da će mi ispasti više i ostati za sutradan, ali ispalo je točno 12 kruščića (one male kuglice su mi bile po 15-ak grama). Prefino…