[mc4wp_form id="5389"]

Eurocrem ekleri

Razmišljate li često o djetinjstvu? O tome kako je tada sve bilo jednostavnije? Nedavno sam na YouTubeu gledala koncert Pearl Jama iz 1992. godine (ne biste vjerovali, ima i u meni malo rocka ;)) i prva stvar koju sam spazila je da svi uživaju u glazbi. Pjevaju, gledaju nastup, uživljeni su. Nema mobitela. Nema snimanja, fotkanja, selfieja, uploada, statusa, liveova – postoje samo oni i bend, postoji samo glazba i emocija. I to mi fali, onako generalno. Malo više doživljaja, a malo manje prisustvovanja. Malo više hvatanja trenutka u mislima, a malo manje kamerom. Malo više razgovora s bližnjima, a malo manje – pa jasno vam je – malo manje chatova, objava i dijeljenja. Malo više ljudskosti.

No nisam licemjer i svjesna sam današnjeg doba, ritma života i prednosti moderne tehnologije. Uostalom, da je nema, teško bismo vi i ja našli put jedni do drugih, a to je veliko bogatstvo za mene.

No divno je sjetiti se prošlosti. Onih bezbrižnijih dana. Divno je što postoje okusi i mirisi koji nas u sekundi vraćaju u to vrijeme. Miris i ‘eksplozija’ Bazooke ili Čunga lunge. Blaga kiselost Fructalovog soka iz tetrapaka. Mamin grah na čušpajz s kranjskim kobasicama (ok, priznajem, to tada nisam voljela, ali danas znam cijeniti). Prst umočen u čašicu Eurocrema dok nitko ne gleda – uvijek sam voljela bijelu stranu pa bih u kredencu ostavila samo pola čašice što nije oduševljavalo mog brata… I vječno pitanje – tko su zaista bili Goga i Dado i jesu li oni zapravo Braco i Seka? :)

Na neke smo potpuno zaboravili – jer smo odrasli, jer drugačije izgledaju, jer ih je teško pronaći – no ovi mirisi i okusi postoje i danas. Tako sam u Lidlu nabasala na divno retro pakiranje Eurocrema (imaju svašta još u retro stilu!) i odlučila ga iskoristiti za jedan moderni desert: Dvobojne eklere pelivene čokoladom i posipane pistacijem. Totalno sam ih ušminkala, ali svako nepce prepoznat će – u srži se krije dobar stari Eurocrem. I šačica uspomena.

Ovaj post je kreiran u suradnji s Lidl Hrvatska.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

6 Comments
  • Martina
    26 travnja, 2017

    Isprobala,

    Naravno da je prefino,to uopće nije bilo ni upitno! :)
    Ali imam pitanje vezano za tijesto-nije mi se diglo prilikom pečenja. To mi se dogodilo i sa tijestom od princes krafni. Gdje sam mogla fulati?
    Pošto nisam imala šta prerezati stavila sam kremu gore,tako da nije nitko ni skužio da treba biti drugačije! :)

    Svaki je savjet dobrodošao!

    Hvala!! :)

    • Matejka_likechocolate
      26 travnja, 2017

      Hm, to je bas neobicno. Ovo tijesto se dize primarno zbog jaja i pare koja se stvori unutar tijesta za vrijeme pecenje pa ekspandira tijesto. Mozda jaja nisu bila dobra? Druga opcija, mozda niste dovoljno ‘tukli’ tijesto, ono mora biti dosta elasticno i onako lijepo sjajno… Ne znam sto bi trece moglo biti…

  • Bobby
    13 studenoga, 2017

    obicno se ovo testo ne digne ako se otvara pecnica za vreme pecenja, prvo i najvaznije pravilo za ovo testo je ne otvarati pecnicu do samog kraja

    • Matejka_Like Chocolate
      14 studenoga, 2017

      Tako je, mislim da niti ne piše u receptu da treba otvarati pećnicu… U svakom slučaju, hvala na komentaru :)

      • Bobby
        14 studenoga, 2017

        nije recept kriv sto mi zene volimo da gurnemo nos u pecnicu .. da proverimo za svaki slucaj :D
        ali je jako vazno to naglasiti ;)

        • Matejka_Like Chocolate
          15 studenoga, 2017

          To je svakako istina :)