[mc4wp_form id="5389"]

[Video] Kuglice od smokava i oraha

YouTube video player

Kako se bliže božićni blagdani, sve više naginjem prema sve jednostavnijim kolačićima. Gužva i gungula – ali i uzbuđenje – oko poklona, uređenja doma, pečenja, priprema postaju sve veći i vremena je sve manje pa su brzi recepti ono što najbolje funkcionira u takvom periodu. Ove kuglice su upravo takve – a imaju i jednu, za mene jako važnu komponentu – tradicionalan su desert na našem božićnom tanjuru.

Za naš jednostavno lijepi Božić, moja mama svake godine obavezno radi kuglice od smokava. I ne samo ona, nego i strina i moja pokojna ujna, svi su nekako uvijek imali svoje verzije ovog prefinog kolačića. I kod koga god bismo došli, morala bih ih probati, jer sve su bile iste, a svake su bile drugačije, svaka je imala nešto svoje. Pa sam odlučila da je vrijeme da i ja imam svoje. Jednostavno lijepe, fine, aromatične kuglice od smokava. 

Nisam pitala za recept. Nisam pitala za savjete. Napravila sam ih po sjećanju i intuiciji. Napravila sam ih da budu slične maminima, iako vjerojatno što god ja napravim ne može se usporediti s onime u čemu je najbolja mama na svijetu majstorica već godinama. Ali ovo je neki moj okus, neki moj spoj i moja verzija. I volim je, odlične su nam svima ove kuglice. Koristila sam sastojke brenda Alesto kojeg možete pronaći u svakom Lidlu i koji su odlični za razne vrste božićnih kolačića. I da, moram napomenuti, iako ovaj puta nije sudjelovala u njihovoj izradi (gdje bi završila s tim ljepljivim rukicama?!) – i malecka ih obožava. Možda zbog ono malo ruma ;) 

p.s. Virnite i u video, a ako vam se sviđa, pretplatite se na moj YouTube kanal gdje možete pronaći sad već o-ho-ho video recepata. Sretni blagdani!

Ovaj post je nastao u suradnji s Lidl Hrvatska

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
  • Lea
    29 prosinca, 2017

    jako ukusne kuglice! radila za Božić, familija je bila oduševljena jer svi obožavamo smokve u svim oblicima!
    bravo za recept!