[mc4wp_form id="5389"]

Torta od palačinki

Torta od palačinki se u našoj obitelji dugo smatrala pravim specijalitetom i to zahvaljujući našoj teti Štefi. Ona je naime imala tajni recept za prefinu tortu od debljih palačinki, prelivenu nečime što bih opisala kao rijetki ganache od čokolade i vrhnja i zapečenu u pećnici. Uvijek pečena u istoj posudi, uvijek jednako visoka i uvijek s malo premalo tog čokoladnog safta – jer je bio toliko ukusan da su ga svi htjeli još samo malo za pomazati :) Ta torta je bila san snova, mekana, sočna i tajnovita – i nakon što nas je teta Štefa napustila, nitko nikada nije uspio ponoviti taj recept točno onako kako je njoj ispadao. A ja se još nisam niti odvažila pokušati. Zna li netko možda o kakvoj torti pričam – ima li netko iskušani recept?

Zato je ovo moja verzija torte od palačinki. Zapravo, tu nema nekog recepta – tortu od palačinki je super jednostavno napraviti i možete kombinirati doslovno što god želite, kreme iz svojih omiljenih kolača, kupovne namaze, pekmeze, umake, otopljenu čokoladu, mljevene orahe… što god volite. Samo slažite slojeve i kombinirajte okuse – i garantiram da će svatko biti zadovoljan. Jer tko ne voli palačinke? 

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
  • Antonia
    18 veljače, 2018

    Pozdrav, da nije mozda torta od tete Štefi slagana od palačinki pečenih samo s jedne strane? Na nepečnu stranu se ( jos dok je palačinka u tavi) stavljaju sjeckani orasi i tako ispecene palacinke se slazu u kalup, preliju vrhnjem i cokoladom i zapeku u pećnici.
    p.s. super ti je blog i iskrene čestitke :)