[mc4wp_form id="5389"]

lagani quiche s pršutom i šparogama

Nakon blagdana nekako uvijek nastupi zasićenje teškom hranom – i slatkom i slanom. Uskrs mi je omiljeni blagdan u smislu tradicionalnih jela koja spremamo, ali i ‘oporavak’ od tih jela mi ne pada toliko teško jer je proljeće – sezona u kojoj nam priroda daje najbolje od sebe. Zato danas, kao idealno posljeuskrsno jelo, donosim lagani quiche s pršutom i šparogama. Ne može bolje.

Šparoge su mi omiljena proljetna namirnica i pripremam ih više puta tjedno dok ih ima, a pršuta, srećom, ima uvijek.

Od kada se pojavio na tržištu, kupujem Dobro pršut. Priznajem da me isprva osvojio modernim dizajnom i pristupačnom, toplom komunikacijom (ipak sam ja marketingašica), no ono čime su me zadržali kao kupca je nježan okus i prirodna aroma. Nije ni čudo jer ovaj pršut ima samo dva sastojka: svinjsko meso i jadransku sol.

Pršut volimo svi i jedemo ga kako u sendvičima,tako i u raznim jelima kojima ga često dodajem, što ste sigurno već primijetili.

Na redu je još jedno lagano jelo koje je jednako ukusno toplo i hladno. Quiche je izuzetno pogodan za improvizacije stoga slobodno nađite kombinaciju sastojaka koja vam odgovara – umjesto vrhnja stavite ricottu, umjesto Grana Padana naribajte Cheddar, umjesto šparoga dodajte tikvice. Ali pršut ne dirajte, njemu je tu mjesto :)

Post je nastao u suradnji s Dobro.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
  • Aleksandra
    21 svibnja, 2019

    Jucer ga radila i prefin je!!! Odlican recept,hvala ti!!

  • Eni
    20 lipnja, 2019

    Quiche je odličan, pravila sam ga već nekoliko puta i stvarno je ukusan. Imam smo jedan problem – krajevi tijesta padnu/spuste se dok se tijesto samo peče prvih 15 minuta. Šta radim krivo? Hvala!

    • Matejka_Like Chocolate
      20 lipnja, 2019

      Drago mi je da vam se svidja :) Tijesto mora biti jako hladno kad ga stavljate peci, najbolje zamrznuto. Ako za to nemate vremena, stavite na njega papir za pecenje i uspite suhi grah ili rizu skroz do ruba, kao uteg koji ce drzati tijesto na svom mjestu za vrijeme pecenja