[mc4wp_form id="5389"]

Mmmmousse od bijele čokolade

Osim sebe, ne poznajem niti jednu osobu koja više voli bijelu čokoladu od mliječne. Znam, znam, to uopće nije čokolada, bla bla – ali kad je meni ona tako fina! Što sam starija, sve više naginjem prema crnoj (ali ne preko 75% kakaa, molim vas – to se ne može jesti), što zbog okusa, što zbog učinka na zdravlje, ali ipak još uvijek pribjegnem ponekad svojoj dugogodišnjoj pratilji u bijelom :)

Kako puno toga kuham prvi puta (zato su moji recepti jednostavni), i puno toga nisam nikada radila – nisam niti mousse. Ne znam zašto, nekako nije došao na red. Znam da nije kompliciran za izradu i da se ljudi ‘guše’ u njemu, ali eto – ja više volim panna cottu ili recimo šnenokle. No jesen je za mene doba kad postanem neki hedonist, maštam o večeri provedenoj na kauču pod dekicom (zgodno je i kad je cimer sa mnom) uz šalicu kakaa ili čokoladni muffin – ili recimo dekadentni čokoladni mousse (vidite li uzorak – čokolada u svemu :).

Ovaj je mousse ‘bogovski’, ali moram vas upozoriti da je dosta sladak – možda drugi puta preskočim dodavanje šećera. Isto tako, možete ga raditi od crne čokolade, dapače. I važno, važno – pazite kakva su jaja, ona se ovdje praktički ne obrađuju termički pa moraju biti svježa.

Inače, originalni recept je by Lorraine Pacale (samo s crnom čoksom), da ne bih pokupila zasluge za nešto što nije moje!

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
  • Sanja
    31 listopada, 2013

    Ja jaja istucem/izmiksam na pari pa da budu barem nekako termicki obradjena, nema puno vise posla a opet si sigurniji :)