[mc4wp_form id="5389"]

Tjestenina Bolognese na moj način

Neke recepte jednostavno uvijek ponavljam – malo njih, doduše. Špagete ‘Bolonjez’ jedem cijeli život, jedno je od omiljenih jela u mojoj obitelji i receptura se ne mijenja od kada znam za sebe. No kad ih ja radim, ipak su malo drugačiji – morala sam ih malo ‘pozdraviti’ i skratiti vrijeme pripreme te im dodati miris Mediterana – bosiljak.

Uvijek u zamrzivaču imam mljevene puretine i u hladnjaku umaka od rajčice. Uvijek imam luka, neke tjestenine i bosiljka – ako ne svježeg, onda sušenog. Zato je ovo jelo savršeno rješenje kad ne znam što bih kuhala, kad nemam vremena, kad se u 22 h sjetim da nisam pripremila ništa za ponijeti sutra na posao… Gotovo je začas, nema puno petljanja oko njega, a svi ga vole. Odaberite tjesteninu koju želite, ja volim ‘rotini’ jer umak fino uđe u sve utore pa sve skupa bude sočnije. Inače, ne radim razliku između tjestenine, ne mislim da treba biti Barilla ili neka druga marka već kupim onu koja mi odgovara oblikom. No ova na slici je iz linije Jamie Olivera i jako mi se svidjela, baš je nekako puna i jako dobro upija umak. Eto, još malo reklame za Jamieja, kao da mu treba ;)

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments
  • Petra Kranjica
    3 listopada, 2013

    Dobri stari klasici, mljac.Gdje si kupila Jamievu tjesteninu, ja sam vidjela samo umake.

    • Kupila sam je u supermarketu, mislim da u Intersparu – ali vidjela sam na par mjesta, u većim trgovačkim lancima… Probala sam i jedan umak, bio mi je malo premastan :-/

  • Aria
    8 listopada, 2013

    Iako je recept odličan gledam i gledam tvoje fotke, u čemu je tajna? :)) Divan je i recept. Obožavam tjesteninu s umacima raznim, i iako možda ovo radim nešto drugačije, baš bih voljela isprobati i ovaj tvoj receptić :)