[mc4wp_form id="5389"]

Limun kokos torta

Čudo je što se sve može napraviti sa samo 5 domaćih, sočnih limuna! Nakon klasične pite i kreme od limuna, bacila sam se na ovu finu tortu koju sam si baš ovako zamislila jednu večer prije spavanja. To ja tako, počnem razmišljati što bih mogla peći i slagati recept u glavi pa si zapišem u mobitel, pun je raznih ideja i recepata! 

Nedavno sam na svojoj Facebook stranici objavila recept za fine, hrskave keksiće od limuna i kokosa koji su me potpuno oduševili! Ta kombinacija okusa mi je fantastična pa sam ih odlučila preliti u tortu. Kokos i inače obožavam, a ova krema od limuna je tako osvježavajuća pa ovaj zapravo zimski desert možete spremati cijele godine jer nije pretežak niti zahtjevan za pripremu.

Kao i obično kod mene, proces pripreme je vrlo jednostavan, a namirnice su prilagodljive i dostupne. 

Ako vam se nešto ne sviđa, promijenite :) Recimo, neki ne vole kremu s maslacem, kao što je ova kojom je torta premazana. Iako je ovo svakako laganija verzija buttercreama, sa manje maslaca i šećera, svilenkaste strukture – slobodno je zamijenite slatkim vrhnjem ili recimo ganacheom od bijele čokolade. Ganache dobivate tako da pomiješate jednaku količinu čokolade i slatkog vrhnja koje ste zagrijali gotovo do vrenja, pa pustite da se stisne i premažete. Također, možete tortu prerezati samo jednom pa imate deblji sloj kreme i samo dva sloja biskvita. Samo da naglasim – okus ove torte je više limunast nego kokosast, iako se i kokos suptilno provlači. Ako želite više kokosa, povećajte količinu u biskvitu, samo pazite da onda povećate i količinu jaja ili jogurta. Dakle, kombinirajte – i zabavljajte se, ja jesam :)

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

9 Comments
  • Amila
    31 srpnja, 2017

    Torta je perfekcija, danas sam je pravila

  • Ena
    25 kolovoza, 2019

    Torta je savršena! Prvenstveno sam ju radila jer mi je dosta već čokoladnih torti i htjela sam promjenu, a na kraju se svima svidjela. Hvala hvala na odličnom receptu!
    P.S. radila sam onu od 26cm s tim da sam uvećala sastojke za 50% i bilo je sve super, makar tak se brzo pojela da mi se čini da ću idući put poduplati sve jednostavno :)

    • Matejka_Like Chocolate
      26 kolovoza, 2019

      Divno, baš vam hvala na javljanju,jako mi je drago da vam se svidjela :)

    • Katica
      11 listopada, 2020

      Samo pitanje…mislite da bi mogla pod fondant? Hvala na odg

      • Matejka_Like Chocolate
        12 listopada, 2020

        Jedino ako ju baš dobro zatvorite ispod buttercreama, inače se bojim da bi zbog limuna mogla biti premekana… ali nemam stvarno iskustva s fondantom, nikad nisam prekrivala baš cijelu tortu…

        • Katica
          18 listopada, 2020

          Hvala:)

  • Anja
    6 srpnja, 2021

    Draga Matejka,
    odabrala sam ovu tortu za svoj rođendan. Početi ću s izradom par dana ranije jer ne stignem sve u zadnji čas. Pretpostavljam da biskvit mogu i dva tri dana ranije ispeći, dok kreme treba napraviti isti dan kada će se torta poslužiti?
    U sastojcima za biskvit naveden je jogurt, jeste li mislila na čvrsti ili tekući? ili grčki? ili nije bitno koji?
    Hvala unaprijed!
    Anja

    • Matejka_Likechocolate
      6 srpnja, 2021

      POzdrav, može ranije biskvite, samo ih dobro zaotajte u plastičnu foliju da se ne osuše i stavite u hladnjak.
      Jogurt – svejedno, iako masniji je bolji :)
      Sretno!