[mc4wp_form id="5389"]

Mini quiche s gljivama

Gotovi su blagdani, prošao je moj rođendan, izredali su se gosti… vrijeme je za predah! Od teške hrane, puno slatkoga, pojačanog ritma i opetovanog darivanja. Vrijeme je da dignem noge na stol i natipkam jedan ‘slani post’. Nakon sto godina!

Vratimo se, dakle, mom rođendanu. Ove godine navršila sam lijepe 32 godine – zvuče onako zrelo i odraslo, a ja se i dalje ne osjećam tako iako imam već 10 godina radnog staža, supruga, dijete, kredite… Rođendan uvijek slavim u krugu svoje dvije obitelji – prvo stižu mama i brat sa svojom obitelji, a onda moje drage prijateljice (i moj dragi prijatelj) koje smatram jednako važnima u svom životu.

Uvijek se okupljamo oko stola i uvijek nam je lijepo. Uvijek kuham jer to volim, uvijek pečem previše kolača i uvijek radim tortu – a ove godine sam pekla dvije (jer ja to zaslužujem). 

A pekla sam za predjelo i ove fine male pitice s gljivama koje su već duže vrijeme hit na obiteljskim okupljanjima. Vrlo jednostavne i brze za pripremu, idealne su za tulume, predjelo za ručak, izlete i sl. a možete ih pripremiti i u obliku jedne velike pite. Možete i puno improvizirati – ja u tijesto volim ubaciti pirovo, heljdino ili integralno brašno, a i u punjenje može doći još npr i poriluk ili ribana tikvica… Od začina umjesto origana možete staviti npr. timijan. Poigrajte se i uživajte u finim okusima :)

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments