[mc4wp_form id="5389"]

Chia puding s borovnicama (ili drugim voćem)

Napokon je došao i moj zadnji ‘radni’ dan prije godišnjeg. Iako je nedjelja i nisam na poslu, kažem da je radni jer cijeli vikend pospremam, peglam, fotkam i montiram, pakiram i zapravo pripremam sve za 12 dana odmora, koliko ćemo provesti na moru. Prilično sam umorna od stvarno hektičnog dnevnog ritma kojeg držim već neko vrijeme i stvarno se jako, jako veselim odmoru… Moru, plaži, hladu, moru, plaži, hladu, moru, plaži, hladu…

Kao i obično, putujemo za Biograd kod bake i dida tako da će odmor biti potpun – nema niti kuhanja i pečenja za mene jer: a) baka inzistira da ona kuha i jednostavno sam se prestala boriti protiv toga i b) baki ne radi pećnica. No ipak nosim neke stvarčice da mogu bar malo pridonijeti.

Na primjer – nosim naše chia sjemenke. Uslijed ove chia manije koja se događa u zadnjih godinu- dvije, i ja sam ih otkrila i uključila u našu svakodnevnu prehranu. Stavljam ih u zobenu kašu, smoothieje, ponekad i u slana jela – a zapravo su mi najdraže u obliku pudinga, tj. namočene u mlijeku i nabubrene tako da imaju gustu, kremastu strukturu i takve su odličan doručak. Ovo nije otkriće, ovo je nešto što mnogi od vase klopaju svaki dan, no ako još niste probali, stavljam ovdje osnovni recept da vas potaknem da svakako, svakako probate – ovo je fino, osvježavajuće i zasitno! Kombinirajte, naravno, dodatke po želji – voće, zaslađivač, orašaste plodove, mlijeko, kakao… Dobar tek!

p.s. Vjerojatno je ovo moj zadnji post u iduća dva tjedna, čitamo se nakon odmora :)

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Nema komentara