[mc4wp_form id="5389"]

[Video] Kako naraviti kekse s motivom Rudolfa

YouTube video player

O kako su ovo zgodni keksići! Probudili su dijete u meni! Iako nisam pobornik šarenih i kičastih keksa na blagdanskom tanjuru, htjela sam ove godine nešto zgodno za Nevu, a da nema previše umjetnih boja i da bude i po mom ukusu – znači umjereno kičasto :) Skroz slučajno sam na webu okusi.eu vidjela sličicu ovakvih keksića i sjetila se da sam ih već lani gledala na internetima uoči blagdana no nisam ih radila. Pa evo – projekt :)

Iako zahtijevaju malo spretnosti s ukrašavanjem, ovo je zapravo dosta jednostavno za napraviti – možete koristiti koju god želite bazu tj. koje god želite tijesto (npr. za medenjake, limun kekse, badem kekse – ili kao što sam ja kekse s narančom i bademima), a za ukrašavanje ide opet royal icing s dodatkom gorkog kakaa kako biste dobili smeđu boju te crvene i smeđe boje za sitne detalje – nosić i oči. Umjesto nosića možete stavti bombončić ili šećernu perlicu ili recimo kuglicu marcipana. I da, modlica koju trebate za ovo je oblik čovječuljka – samo ga okrenete naopako.

Snimila sam i kratki video s uputama kako se crtaju rudolfići pa pogledajte ispod :)

p.s. Znam da mnogi od vas žele izbjeći sirovo jaje u royal icingu – uostalom, i ja sam također – zato napominjem da umjesto bjelanjka u šećer možete umiješati jednaku količinu mlijeka i meda ili agavinog sirupa, na 50 g šećera u prahu dodje otprilike 1 žličica meda i toliko mlijeka. Ako stavljate kakao, smanjite malo količinu šećera. To je to :)

Druga napomena se odnosi na to da možete i čekati da se smeđi sloj royala osuši prije crtanja očiju i nosa jer će se onda dobiti efekt ispupčenosti :)

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Nema komentara