[mc4wp_form id="5389"]

[Video] Pasta carbonara s pršutom i Grana padanom

YouTube video player

S obzirom na moj dnevni ritam, uvijek sam u potrazi za brzim rješenjem za ručak ili večeru. Znate već kako to ide – skupim Nevu iz vrtića i ona je gladna. OK, Neva je više manje uvijek gladna, ali poslije vrtića posebno. Ne želim joj odmah uvaljati neko pecivo nego joj ipak nešto skuhati pa je tjestenina vrlo često na meniju – jer je brza i jer je svi volimo. I jer ne poznajem nikoga tko ne voli tjesteninu.

Tu u igru ulazi Carbonara, jedno od mojih omiljenih, i najbržih jela od tjestenine. Radim ju na razne načine, no ova s pršutom i Grana padanom mi je možda omiljena. Aromatična, ali lagana. Ljudi se ponekad boje Carbonare jer zahtjeva malo spretnosti kako se jaja ne bi pretvorila u kajganu – no cijela mudrost je u miješanju i jako laganoj vatri. Nemate straha – a ako ipak imate, snimila sam vam i video upute kako što jednostavnije spremiti ovo prefino jelo – kojem ćete se vraćati, obećajem.

Što se tiče namirnica, pokušajte odabrati što kvalitetnije. Ja sam koristila sve namirnice iz Lidlove Deluxe linije – osim češnjaka koji još nije dospio u Deluxe kategoriju :D Nepravedno zapostavljen, ako mene pitate :)

I završila sam jelom jednim deluxe dodatkom – reduciranim aceto balsamicom. Ako ga još niste probali, nadam se da hoćete jer ga je vrlo jednostavno napraviti, a daje takvu divnu punoću okusa i aromu – plus onako, malo je finjak pa se možete malo hvaliti kako ste super kuhar(ica)! A ako vam se svidi, možete ga napraviti u većim količinama i čuvati u staklenci u hladnjaku pa se češće hvaliti kako ste super kuhar(ica)…

To je to, virnite video, virnite recept, skoknite po namirnice i bacite se na kuhanje. Javite dojmove :)

Ovaj post je napravljen u suradnji s Lidl Hrvatska.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
  • Danijela
    18 ožujka, 2017

    Ovo ti izgleda super,ti si to tako lijepo složila da mi odmah idu zazubice :))) ,i mi doma cesto radimo carbonaru a znamo i s kobasicom.Receptic je super