[mc4wp_form id="5389"]

Burgeri u domaćim hambi pecivima

Iako spadaju u težu hranu, burgere ipak doživljavam ljetnim jelom, vjerojatno zbog povrća koje volim natrpati unutra ili zato što su mi najbolji s pravog roštilja, onog u prirodi, na ugljen i drva. No mi stvarno obožavamo ovu domaću varijantu i često je radim na grill tavi. Već sam objavila jedan recept za domaće burgere, on uključuje i jaje u smjesi no s vremenom sam jaje izbacila i držim se samo osnovnog – luk, sol, papar i malo senfa za okus. Tajna je u tome da se meso treba što duže mijesiti rukama kako bi se dobro povezalo i ne bi raspadalo kod pečenja. 

Domaća, slatkasta hambi peciva čine burger posebnim. 

Ovaj puta sam u recept uključila i domaća hambi peciva koja su apsolutno najbolja na svijetu! Mislim, nama su najbolja na svijetu i niti jedna kupovna im se ne mogu približiti. Uvijek ih radim dosta niska kako ne bi bilo previše kruha kad složim burger (vidite na slikama da ga je sasvim dovoljno), no vi prilagodite visinu svojim željama. Recept sam pronašla na gastro.hr i malo ga prilagodila i sad mi je apsolutno top. Morate probati, svaki put uspiju!  

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

21 Comments
  • marty
    28 rujna, 2015

    Izgleda tako finooo … ☺ i komplicirano

  • Maja
    27 listopada, 2015

    Znam da ne možeš govoriti u ime drugih blogerica, uostalom nisi mi uopće dužna odgovarati, ali zanima me. Kupila sam časopis Lisa i tamo te neke blogerice predlažu tjedni meni, i to ide po danima i svaka za jedan dan predlaže glavno jelo i kolač/desert. Zar gastro blogerice svaki dan peku kolače? Znam da vi blogerice radi bloga stalno morate raditi nove stvari da biste imale recepata za stavljanje na blog, ali zar stvarno stignete peći kolače svaki dan? To je ko ono u stepfordskim suprugama, kad one baš svaki dan za baš svaki obrok pripreme kraljevsku gozbu od bar 3 slijeda.
    Ne znam čiji je to koncept (ručak i desert) bio od časopisa ili od blogerica, ali pametniije bi bilo da ste osmislile jelo za ručak i jelo za večeru. Ili ovo znači da je tijekom jednog tjedna svaki dan kolač za večeru? Znam da će to nekima biti baš zgodno i simpatično i prihvatit će to kao baš super ideju. Ali ja, iako nisam frik za zdravu prehranu, ipak nemam u planu uvesti kolač kao večeru. Osim toga, mene cijele dane nema doma i kolač radim jednom tjedno, ako uopće imam vremena.
    Inače ne kupujem takve časoipise baš zbog tih silnih bedastoća koje nam serviraju, ovaj put sam se odvažila na kupovinu, ali brzo sam požalila 7,90 kn koje sam dala za to.

    • Pozdrav, hvala na komentaru :)
      Iz casopisa su nas zamolili da damo prijedlog za rucak i desert pa smo tako i ucinile. Ne bih ulazila u njihovu uredjivacku politiku, meni je drago da sam se nasla u drustvu ponajboljih hrvatskih food blogerica :)
      Ja osobno ne pecem kolace svaki dan, no pecem ih vrlo cesto i to u malim kolicinama, npr. Da bude sovoljno za 2-3 osobe. Mi volimo slatko ali ne sluzi nam kao zamjena za obrok vec kao dodatak ‘za poslatkati se’ kad nesto spremim i to u razumnim kolicinama.
      Naravno, na vama je da sami odaberete sto i kad kuhate, a mozda se inspirirate i nekim idejama koje smo predstavili u casopisu, bilo za glavno jelo ili desert :)

  • Janja
    17 veljače, 2017

    Pozdrav, da li imate možda neku fotku kako se peciva razvlače, nisam shvatila ubadanje krajeva peciva?! :-/ :-)
    Zahvaljujem!

  • Anja
    2 svibnja, 2017

    Pozdrav,
    pretpostavljam da se ne može, ali vrijedi pitati :) Dakle, zanima me može li se dio količine glatkog brašna zamijeniti s integralnim? Ako da, koji je omjer?
    Imam puno domaćeg integralnog brašna i voljela bih ga upotrijebiti.
    Hvala, pozdrav

    • Matejka_Like Chocolate
      2 svibnja, 2017

      Ovaj konkretno recept nisam radila s integralnim no inace kad radim stavim 50% integralnog i 50% bijelog brasna zbog glutena. Nema razloga da peciva ne uspiju, samo ce okus biti malo drugaciji i mozda nece biti bas jednako mekana. Ali nema veze :)

      • Anja
        2 svibnja, 2017

        Puno hvala. Probam pa javim :)

  • Petra10
    16 svibnja, 2017

    Peciva su prejednostavna za napravit i finaa finaa!

  • Maja
    29 listopada, 2017

    Dobila sam preporuku za ova peciva, međutim planiram raditi veliki hamburger..barem 24 cm promjera..pa me zanima dal bi se taj recept mogao iskoristiti za tako veliki hambi? I dal se onda pece na istoj temp i koliko dugo bi trebalo? Hvala unaprijed

    • Matejka_Like Chocolate
      29 listopada, 2017

      Hm, eh to cete morati testirati :) Ista temperatura no mozda malo duZe vrijeme pecenja, samo razvaljajte pecivo na dista tanko, oko 1 cm debljine jer ce inace biti jako puno kruha… Ne znam stvarno evo, nisam nikad radila tako veliko pecivo

  • Ivana
    20 veljače, 2018

    Mogu li tjesto zamijesiti na vecer pa ga ostaviti u hladnjaku preko noci. A sutradan ga peci?

    • Matejka_Like Chocolate
      21 veljače, 2018

      Da, apsolutno, samo ga na dan pečenja izvadite 30 min prije iz hladnjaka da se temperira i obavezno pazite da ga dobro pokrijete plastičnom folijom dok je u hladnjaku.

  • Anita
    24 veljače, 2020

    Radila sam domaće hambaće po ovom receptu, dakle…ja sam preoduševljena! Čekam ožujak da kupim kuharicu!!!

    • Matejka_Like Chocolate
      24 veljače, 2020

      Jeee, baš mi je drago :) Mi ih isto obožavamo! Veselim se i dojmovima za kuharicu <3

      • sofi
        21 travnja, 2020

        Peciva su genijalna! Moj decko je bio jaaaako skeptican jer obozava ona kupovna burger peciva, al sam se ja odvazila spremiti domaca peciva ovaj put. Iiiii ispala su genijalna, mekana, socna, ukusna. Na kraju ipak nije zalio za kupovnima i sad sam osudena na stalno pecenje domacih peciva

  • Anja
    14 studenoga, 2020

    Isprobano! Recept odlican i detaljan! Peciva prekrasna, fina, jefino mrvicu “puna”, “teška” neznam da li bi malo ulja to promjenilo. Ugl. peciva iz prve savršena!

    • Matejka_Like Chocolate
      15 studenoga, 2020

      Hahaha, jesu li savršena ili su teška :D :)
      U svakom slučaju, to je brioš tijesto i treba biti malo gušće nego klasično tijesto za kruh :)