[mc4wp_form id="5389"]

[Video] Šareni keksi od kokosa i limuna

YouTube video player

Ojojoj kako volim našu malu <3 Ojojoj koliko je posebna i drugačija i puna ljubavi i divna i naporna i teška i tvrdoglava – i svoja, najviše od svega svoja. Volim svaku kost u njezinom tijelu i svaku njezinu mušicu. I zbilja mislim da sam imala nevjerojatnu sreću što sam postala upravo njezina mama.

Pišem ovo jednu od onih večeri kad sam slobodna od uspavljivanja jer je cimer preuzeo taj zadatak – pa ju slušam kroz zatvorena vrata kako pjeva i priča umjesto da bude mirna i spava. Prolazi kroz cijeli repertoar pjesmica na engleskom i hrvatskom koje je naučila što s nama, što u vrtiću – a neke i izmislila. Već je gotovo 22 h i sutra ide u vrtić, ali njoj se ne spava. Priča tati kako smo (i danas) pekle keksiće i kako ih ja ne bih mogla napraviti bez njezine pomoći. I istina je, možda i ne bih, barem ne ovako šarene i vesele, prave božićne.

Već znate koliko uživa u kuhinji sa mnom. Pred blagdane naša kuhinjska druženja postanu još učestalija i još više uživamo u njima jer ipak su to neki posebni mirisi i neke posebne uspomene koje stvaramo. Opčinjena je šarenim šećernim posipima koje smo izabrale u Lidlu i stavljala bi ih na apsolutno sve (a dosta ih završi i u ustima…), a sad je već dovoljno spretna i da mi pomogne s dodavanjem sastojaka i miješanjem zbog čega je posebno ponosna na svoju ulogu u procesu. A meni je to to. Ne znam vam opisati – to je taj jednostavno lijep Božić koji svi želimo. Taj prizor: naše  dijete koje dijeli sa mnom ljubav prema kuhanju, sretno s rukama u brašnu, zamusano od čokolade koju je poskrivečki pojela iako zna da ne smije, u malo prevelikoj pregačici, dok stoji na svojoj maloj stolici da bi mogla ravnopravno sudjelovati. I kuhinja puna brašna. I komadići tijesta po tepihu. I one Lidlove šećerne mrvice u pregibima kauča. I sat i pol čišćenja nakon ture keksa :D Isplati se. To je naš Božić.

Ovaj post je nastao u suradnji s Lidl Hrvatska.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments