[mc4wp_form id="5389"]

Gulaš od gljiva i piletine s tjesteninom

Znam da malo kasnim s gljivama, kasnim i s objavom ovog recepta – no srećom, uvijek ima za kupiti šampinjona ako ništa drugo. Iskreno, nisam baš od hodanja šumom i skupljanja gljiva – no srećom, imam mamu i brata koji jesu. Mama mi je proslijedila vrećicu zamrznutih narezanih vrganja koji nisu baš dugo stajali u mom zamrzivaču – prvom prilikom sam ih ubacila u fini, gusti i aromatični gulaš :)

Inspiraciju za ovo jelo dala mi je Sandra, kolegica s Gastrosfere koja ima stvarno fantastične recepte! Objavila je nedavno svoju verziju gulaša od gljiva na gastro.hr i nekako mi je zamirišao preko ekrana. Željela sam i ja svoj raditi s palentom, ali ponestalo mi je – i baš mi je zapravo nekako drago, jer sam dodavši tjesteninu dobila sasvim neko drugo jelo. Otkrila sam nedavno i kajenski papar (znam, kasnim, vi ga vjerojatno već obilato i dugo koristite) – jako mi se sviđa njegova aroma i specifična ljutina. Našla sam ga u Lidlu, za one koje zanima :) Uglavnom, kajenski papar sad guram u sve što kuham, no sigurna sam da sve to funkcionira jednako dobro i s običnim, crnim paprom. To je moje pravilo – nema nedostupnih namirnica, nema trošenja bogatstva na sitnice i sve, apsolutno sve, ima dovoljno dobru alternativu.

Uživajte u gulašu ;)

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
  • Marija
    29 listopada, 2013

    Bok!
    Htjela sam ti prenijeti kako mi se jako sviđa tvoja stranica; način pisanja, recepti i fotografije. Pratim dosta blogova, ali mi je tvoj nekako samo uklizao.:) Želim ti još puno dobrih ideja i recepata! Pozdrav iz Pule! Marija